• Količina
    Cena RSD
  • Здраво свима!

    Коначно смо привели крају Мото панталоне које су искључиво наше производње.

    Добрано смо се намучили али је резултат на крају  задовољавајући. (Барем нас што се тиче а коначни суд ћете дати ВИ како и припада.)

    РИПСТОП 

    Рипстоп је основни материјал од којих су панталоне шивене. Због специфичног начина ткања где се нити преплићу у одређеним интервалима ( то му даје мрежасти изглед - коцкица) ово је једна од најзахвалнијих тканина за ову намену. Комбинација материјала (нити) од којих је ткан овај рипстоп је 50% памук - 50% полиестер. Дебљина материјала је најоптималнија 260гр/м2. Овај однос сировинског састава и дебљине осигуравају чврстину и изджљивост материјала на цепање (што у преводу речи са енгл. и добијамо то значење). Овакав рипстоп се много мање гужва и слабије бледи временом услед прања. 

     

     

    ЗАТЕЗАЧ НА СТРУКУ И ГАЈКЕ

    Додали смо самокочиви метални затезач у комбинацији са чичак траком, па се на овај начин може подешавати обим без каиша. Ипак за оне којима не би одговарао овај начин додали смо гајке. 

     

     

    ЏЕПОВИ

    Има их укупно 5 "скривених". На предњој страни су по два већа уздужна и по два мања испод водоравна. ( Испод ових су по два луфтера) Позади је један са десне стране. Врећице џепова су такође од рипстопа али 100% памучног и тањег. Разлог је у мекоћи материјала и делова који иду до тела и који се набирају. Сваки џеп је затворен ЈКК рајсфершлусом бираним за ову намену како због удобности тако због квалитета. 

     

    ЛУФТЕРИ

    Имамо их два на предњој страни изнад колена. 

     

    ПРОТЕКТОРИ НА КОЛЕНИМА И КУКОВИМА

    Ови детаљи и додаци су наравно били неизоставни. Места за штитнике су шивена од посебно квалитетне полиестерске мреже. Растегљива, мекана и удобна. Оставили смо је довољно велику уколико неко жели да додатно убаци ЦЕ протекторе ( мада за овим нема неке потребе јер је ово "мекша" варијанта мото панталона која се може носити и ван мото приче -за сваки дан. Штитници иду по два на коленима и два мања на боковима. На коленима је додато као ојачање дупли материјал.

    Штитници су од неопренске сунђер гуме пресека- дебљине 10мм. (попут оних које иду у наше виндстопере за колена) Сасвим довољни за овај тип панталона. 

     

    БОЈА И ВЕЛИЧИНЕ

    За сада их имамо само у црној боји. У зависности од интересовања имамо намеру да набавимо још, тегет, сиву, маслинасто зелену и маскирну урбан црно-белу шару. 

    Што се величина тиче трудићемо се да их урадимо у већем опсегу. Од најмањих до највећи бројева. На шопу ћете имати величинску табелу са односом величина и димензија ради лакшег поручивања. 

    ЦЕНА

    Када сам много времена раније размишљао о оваквим панталонама гледао сам шта се нуди на нашем тржишту. Скоро сви нуде сличне моделе "џепарице" . И цене су различите а ја их нећу наводити. Ове панталоне се не могу поредити са осталима јер нису ни сличне по изгледу нити по намени. Захтевне су за израду јер имају много али баш много детаља на себи и највећи трошак се прави управо на времену израде .

    Коштаће 8450 динара. Желео сам да буду мање али није изводљиво из много разлога. Ипак мислим да ће време показати да вреде сваки динар.

    Небојша Кованџић - Понтис доо Краљево 

     

     

    Kategorije vesti