• Količina
  Cena RSD
 • Kvalitet na prvom mestu!

  Početkom ekonomske krize koja je zahvatila Evropu, mnoge vodeće firme koje su proizvodile moto opremu svoju proizvodnju su preselile u Aziju.  Neke su ostale dosledne svom imenu i rejtingu i držale su do svog prepoznatljivog kvaliteta; druge nisu. Gledale su na kratkoročnu, brzu zaradu i opstanak. Pored njih javile su se neke potpuno nove . Naše i evropsko tržište je prepuno proizvoda potpuno identičnog izgleda samo sa različitim natpisima , etiketama (kacige, jakne...itd)

  Bez obzira na početnu  cenu, po plaćanju transporta ,carine, poreza, špediterskih usluga, dobijete proizvod osrednjeg ili  veoma često lošeg kvaliteta za visoku cenu. Zato se javila ideja da mnogo  stvari kojih nema u ponudi možemo napraviti ovde u Srbiji. Mnoge su se mogle napraviti boljim, kompletnijim.

  Tako smo i uradili.

  U početku smo radili ono za šta je bilo sirovine i sredstava. Obezbediti adekvatne materijale u Srbiji danas je veoma teško naročito ako se radi o zahtevnim i specifičnim materijalima. Zato smo prvo krenuli od metalne šipke fi 8 i po jednom modelu saksije za cveće napravili jednostavni zidni nosač za kacige za potrebe naše maloprodaje.

  Uporedo sa nosačima kaciga  počeli smo proizvodnju prvih modela potkapa. Dugo je vremena prošlo dok nismo pronašli pravi pamuk, dovoljno čist a opet sa minimalnim procentom likre radi rastegljivosti i vraćanja u prvobitni oblik posle pranja. Danas imamo preko 20 različitih modela i gotovo pa se možemo pohvaliti da smo zaustavili uvoz ovog artikla u Srbiju.

  I danas ostajemo pri tome da se mora obratiti pažnja na svaki detalj. Pažljivo biramo kvalitetne materijale. Mnogih nema na našem tržištu pa smo prinuđeni da ih uvozimo, poput neoprena i ostalih materijala za windstopere. Broj naših proizvoda raste svakog meseca ali bez obzira na to ,primarni cilj nam je da oni budu konkurentni po kvalitetu i ceni od ostalih. Takođe, proizvodnju širimo kontinuirano prema ribolovačkoj i offdoor opremi.

  Danas 70% proizvodnje obavljamo u našoj radionici i šivari, ostatak poput cinkovanja, plastificiranja , vezai štampe radimo u drugim firmama uslužno.

  Na kraju bih podelio svoje iskustvo sa vama. Ako imate ideju za neki posao ili proizvod uopšte i jaku volju, ne dozvolite da vas obeshrabre. Novac , ulaganje ,plasman dolazi samo po sebi uporedo dok marljivo i posvećeno radite. Radite sa pažnjom i kvalitetom i nemate za šta brinuti. Upornošću se stiže do rezultata.

  Nebojša Kovandžić